Topplista på hotell i Östersund

hotell östersund

Prioriterar du lågt pris eller närhet till stadspulsen? Kanske bägge. Tre av de mest populära hotellen i Östersund är följande:

1.      Clarion Hotell Grand

Clarion Hotell Grand är hotellet för de som vill bo centralt och få en riktigt bra service. Det är stadens största hotell med hela 197 rum vilket har gjort det till en självklar mötesplats för större sällskap och konferenstillfällen. Här finns även ett flertal handikappanpassade rum. Man kan välja mellan enkelrum, dubbelrum i flera storlekar samt svit.

Även om hotellet ligger centralt och nära flera restauranger är det många som stannar kvar och äter på Kitchen & Table. Restaurangen är signerad av stjärnkocken Marcus Samuelsson och bjuder på en meny som mixar jämtländska råvaror med en touch av Manhattan. Denna restaurang har öppet kvällstid måndag-lördag. Vardagar erbjuds även lunch på hotellet och utöver det finns lobbybar som är öppen samtliga eftermiddagar och kvällar.

I relaxavdelningen bjuds det på avslappning med pool, bastu och träningsredskap, vilket kan vara skönt efter en stressig arbetsdag eller ett sätt att runda av en behaglig semesterdag.

Centralt, hög standard och stort utbud av rum

2.      Hotel Zäta

Det som gör att Hotel Zäta får så bra betyg är dess läge och prisnivå. Det är ett av de hotell som ligger mest centralt men trots detta håller de nere priset. Det är bara 700 meter till tågstationen och 200 meter till flygbussarna. En fördel är att hotellet har eget varmgarage vilket kan bokas i förväg. Detta kostar 100kr per dygn.

Här kan besökarna välja mellan enkelrum, dubbelrum och familjerum. Alla rum har Wi-fi, dusch/bad och en klassisk modern inredning. Både enkelrum och dubbelrum går att boka för under 1000kr/natten. Hotellet håller inte lika höga standard som Clarion Hotell Grand men samtidigt är priset betydligt lägre.

Bra pris och bra läge.

3.      First Hotel Ett

Hotell Ett är ett hotell inom kedjan Best Western och ligger cirka 2km från stadskärnan. De som inte vill ta en promenad för att äta på någon av restaurangerna i närheten kan välja att äta på hotellets restaurang. Måndag-torsdag serveras dagens rätt samt a´la carte.

Samtliga 66 rum är dubbelrum och vissa har även bäddsoffor vilket gör att hela familjen kan bo till ett överkomligt pris. Just familjevänligheten är något som hotellet fått bra recensioner för.

På hotellet finns en uppskattad Spaavdelning med bland annat bubbelpool, ångbastu och en skön loungegrupp.

Ett familjehotell som gör det enkelt för familjer att njuta av Östersund.