Topplista hotell i Luleå

Topplista hotell i Luleå

Många som bokar hotell förväntar sig mer än bara vardaglig standard. För att en weekend ska bli lite extra krävs även att hotellet levererar exklusivitet. På topplistan över hotell i Luleå med hög standard kommer följande tre hotell:

Hotell Savoy

Hotell Savoy erbjuder en lyxig vistelse i någon av deras 76 rum varav 20 är större sviter. Här går elegans och exklusivitet som en röd tråd genom hela verksamheten. Ett exempel är jazzmatsalen där lokalproducerade råvaror står på menyn. En restaurang som är med i White Guide över de bästa 250 restaurangerna. Även deras spa sticker ut i mängden genom att vara på hela 500kvm vilket gör det till Luleås största spaavdelning.

Standardrummen är på 17kvm och har en modern och stilren inredning. De som vill bo större kan välja mellan minisviten på 27kvm eller silversviten och platinumsviten som bägge är på 50kvm. Dessa har även egen bastu och badkar.

Hotellet är anslutet till Best Western Plus vilket betyder att man kan förvänta sig hotellkedjans allra bästa standard.

 Elite Stadshotell

Elite Stadshotell ligger mycket centralt i Luleå, i en byggnad från 1903. Det fyrstjärniga hotellet har bevarat de historiska inslagen i byggnaden vilket inte minst märks på dess ståtliga entré och vackra festsal i fransk renässansstil. En festsal som ofta används för bröllopsfester och andra fina tillställningar.

Även om hotellrummen är klassiskt inredda så finns även här inslag av renässansstilen med högt i tak och stora fina fönster.  De rumstyper som kan väljas på är Standard, Standard Dubbelrum, Superior, Deluxe, Familjerum samt Svit.

Hotellet ligger precis vid stadsparken vilket gör att man har nära till fina promenadområden, shopping och nöjen. Det är 200 meter till busshållplats, 500 meter till tågstationen och 7km till flygplatsen.

Mat kan beställas i den mycket populära gastropuben The Bishops Arms och de som hellre vill träna kan gå till Inpuls Gym som är gratis för hotellgästerna.

Från de gäster som lämnat betyg på hotellet efter sin vistelse har man gett ett genomsnittsbetyg på 8,4 av 10.

Clarion Hotell Sense

Det fyrstjärniga hotellet Clarion Sense ingår i hotellkedjan Nordic Choice och erbjuder ett brett utbud av hotellrum och faciliteter. Välj själv om du vill bo ”smått och smart eller rejält och rymligt”. Här finns allt från mindre enkelrum till de riktigt stora och lyxiga sviterna. Hotellet har även handikappanpassade rum. Oavsett rum möts gästen av unik fotokonst och designade möbler.

Det som framförallt gör att Clarion får högt betyg är deras Spa med panoramautsikt. Spaavdelningen följer temat ”de fyra årstiderna” vilket gör att både behandlingar, dofter och belysning följer gällande årstid. Här finns bland annat en varm källa, upplevelsedusch, bastu och en avslappnande lounge. Behandlingar kan bokas i förväg eller på plats. Vill man ha det extra lyxigt kan man boka en privat relax då minst sex personer får en avdelning för sig själva med fantastisk utsikt över Luleås takåsar.