Topp 3 hotell i Umeå

Topp 3 hotell i Umeå

Umeå är Norrlands största tätort och kallas för ofta för Björkarnas stad. En stad med historia som sträcker sig tillbaka till 1300-talet och som går att läsa om på flera ställen i staden. Under 1980-talet började Umeå profilera sig som kulturcentrum och det även något som tydligt speglar stadsbilden och som märks av i inslag hos enstaka hotell. På topplistan över hotell i staden kommer:

Stora Hotellet i Umeå

Att Umeå har en historia som sjöfartsstad speglar sig i denna byggnad som tjänat både som sjömanshus och stadshotell. Det har funnits i över 100 år och ses som ett av Umeås främsta hotell. Inför Kulturhuvudstadsåret 2014 genomgick det en totalrenovering och naturligtvis behöll man stilen.

Hotellet erbjuder 82 rum av olika slag, allt från svit till sjömanskoja. Eftersom hotellet från början tjänade som sjömanshus har man valt att låta uppkalla rummen efter sjöfararnas värld med namn som bland annat vidskepelse, äventyr, mystik och längtan.

För den som vill ”ankra” mer än en natt finns paketerbjudanden med eller utan mat som du hittar på hotellumeå.net. Hotellet erbjuder möjligheten att hålla konferenser av lite annorlunda slag.

Den som bor på Stora Hotellet i Umeå har:

 • Restaurang Gotthards Krog med bar, matsal och uteservering
 • Centralt läge
 • Charmiga och unika rum med sjöfararkänsla

U&me

Detta hotell bryter verkligen normen gällande vad man förväntar sig av ett hotell. De har satsat på nytänkande och vill att besökarna själva ska skapa sin vistelse. Detta gör man redan vid bokningen där det finns möjlighet att skräddarsy besöket helt efter vad man själv önskar.

Hotellet har valt bort sin reception och låter istället gästerna checka in själva. På samma sätt som på flygplatsen finns det incheckningsdiskar. Dessa finns på Vävens torg där det också finns restaurang, café, bageri och delikatessbutik. Det är på torget som frukosten serveras.

Rummen är, som resten av hotellet, tänkta att kunna ge besökaren flexibilitet och flera valmöjligheter. De har fått namnen S, M, L och XL där S är ett litet och kompakt rum men ändå med alla de bekvämligheter man kan behöva.

Den som bor på U&me har:

 • Fri tillgång till gymmet på plan 5
 • Centralt läge mitt i Umeås nya kulturarena vid älven
 • Moderna rum med nytänkande
 • WiFi på alla rum

Comfort Hotell Winn

Ett nytt och modernt hotell som öppnades 2013 mitt i centrala Umeå. Det är 12 våningar högt och erbjuder 185 rum med fin utsikt över staden.

Hotellet ligger bra till för den som vill ägna sig åt shopping eller nöjen. Faktum är att i bottenvåningen ligger shoppinggallerian Utopia där det finns både food court för den som är hungrig och butiker för den som vill shoppa.

Bakom designen på det här hotellet ligger inredningsarkitekten Anders Björkén som har en karriär som krogägare innan han hittade sitt rätta kall.

Den som bor på Comfort Hotell Winn har:

 • 15 minuter till flygplatsen
 • Gratis ekologiskt kaffe och te dygnet runt
 • Sen utcheckning på söndagar (18:00)
 • Shopping i samma byggnad