Topp 3 hotell i Kiruna

Söker du efter ett ensligt lite billigare hotell, nära naturen, eller vill du bo exklusivt mitt i Kiruna? I den här listan hittar du de tre bästa hotellen i staden – eller åtminstone tre av de mest populära.

Camp Ripan

Camp Ripan är en vacker anläggning som är benägen i stadens nordvästra delar. Här finns vackra stugor som kan bokas med terrass, där man kan sitta när vädret tillåter. Restaurang, gratis parkering och kostnadsfritt wi-fi är några saker som gäster tycker om med det här hotellet. När man tittar på omdömen online är de i regel goda. Många gäster berömmer stugorna för att vara fina och rymliga.

Men det finns givetvis också mer negativa kommentarer. En utländsk turist klagade på att en beanbag inte var särskilt bekväm (beanbag är en slags sittsäck) och en annan klagade på att frukosten började serveras för sent vid klockan 0730 på morgonen. Överlag är dock omdömena mycket goda om det här hotellet.

Hotel Bishop Arms

Det här hotellet ligger centralt i Kiruna, nära ett köpcenter med flertalet kända butiker. Här finns en restaurang, kostnadsfritt wifi, bar och lounge samt fri parkering. De allra flesta gäster är mycket nöjda med sin vistelse hos Bishop Arms. Lovord ges bland annat för städning, service och trevlig personal.

Som alltid finns det dock omdömen som inte är särskilt positiva. Till exempel klagar en gäst på städningen i såväl sovrum som badrum. Detta, menar signaturen, var inte okej i förhållande till priset. En annan klagar på att det drog lite vid fönstren kanske hade de behövt en winbag vid monteringen? (winbag är en luftkudde som används inom byggnation). Man bör dock komma ihåg att av ungefär 140 omdömen är det bara tre stycken som gett ett betyg som är under medel.

Scandic Ferrum

Scandic är en välkänd hotellkedja, med anläggningar över hela landet. I Kiruna erbjuder de fri parkering, frukost som ingår, bar, restaurang, lounge och kostnadsfritt wi-fi. Hotellet ligger centralt och gränsar till Nedre Norrmalm.Generellt är kunderna nöjda med sin vistelse här, men kanske är det något fler som är missnöjda när man jämför med Camp Ripan och Hotel Bishop Arms. En del klagar på att hotellet är gammalt och slitet och att städningen inte var särskilt bra. I övrigt är det goda kommentarer – många lovordar den fina utsikten över gruvan och dalen.