Topp 3 hotell i Gävle

Topp 3 hotell i Gävle

Oavsett om man vill bo mitt i centrala Gävle, i närheten av E4:an eller i ett lugnt naturområde utanför staden finns flera hotell att välja på. På topplistan kommer tre hotell som sticker ut på tre olika sätt.

  1. Elite Grand Hotell

Hotellkedjan Elite Hotell har valt att förlägga sina hotell i gamla och anrika byggnader runt om i Sverige. Så är även fallet i Gävle där man har hotellet i Gamla Grand som byggdes 1901. Här möts storslagen byggkonst med moderna trender.

Hotellet ligger två minuters promenadväg från tågstationen och är därmed mycket populärt att bo på för de som kommer med tåg till staden. Från hotellet tar det även bara 3-4 minuter att gå till Gävles centralaste delar där shopping, restauranger och nöjen väntar.

Andra dröjer sig hellre kvar på hotellet och njuter av dess spaanläggning som fått lysande recensioner. Elite Grand Hotell är ett fyrstjärnigt hotell som har fått medelbetyget 9,2 av 10 av deras gäster under åren.

Lyx och elegans med underbart spa.

  1. Sealodge Engeltofta

Är det närhet till sandstrand, egen pool och lyxig herrgårdskänsla som efterfrågas kan inget hotell mäta sig med Sealodge Engeltofta. Hotellet ligger 7km från stadskärnan men känns betydligt längre bort från stadens puls. Lägenheterna har varsin uteplats och de som bor på området kan njuta av ett fint poolområde. Andra väljer att gå till den offentliga badstranden som brukar vara mycket populär under somrarna.

På området finns en restaurang där även en hel del musikkvällar brukar anordnas sommartid.

 Gävles nyaste hotell – med närhet till allt.

  1. Best Western City

Går det att bo riktigt centralt men ändå billigt? Ja, på Best Western City. Att gå från hotellet till Drottninggatan, som är shoppinggatan, tar maximalt 2 minuter. Till järnvägsstationen tar det 15 minuter och lika lång tid tar det att gå till stadens stora och fina stadspark, Boulognerskogen.

Den stora fördelen med Best Western är att de har ett hotell som är uppdelat mellan vandrarhem och hotell. Men det enda som skiljer rummen åt är att det finns toalett/dusch på hotellrummen medan vandrarhemsrummen får dela på detta. I övrigt är standard nästan identisk. Oavsett var man bor får man ta del av en stor hotellfrukost och receptionen är öppen dygnet runt. Väljer man att bo på vandrarhemmet blir priset långt under vad det kostar att bo på ett hotell. Väljs hotellrummen är även priserna mycket konkurrenskraftiga.

Perfekt läge – till lågpris.