Piteå

Piteå är Sveriges 51:a största tätort, sett till antalet invånare. Här bor ungefär 23 000 personer, och i Piteå kommun bor det totalt strax över 40 000. Staden är populär hos turister, vilket ger ett gediget utbud av hotell att välja mellan. Hotellutbudet kan anses vara ganska stort om man jämför med tätorter i liknande storlekar. Något som många förknippar staden med är snöskoter, pitemål (dialekten) och pitepalt (maträtten).

Att göra i Piteå

Vad man kan göra i Piteå beror i hög grad vilken årstid man åker. Åker man dit på vintern är till exempel snöskoter ett vanligt nöje. Kommer man hit på sommaren passar nog dock en vanlig el-scooter bättre att utforska staden med. Något annat som är populärt är att besöka Piteå Havsbad och dess vattenpark och anläggning i övrigt. Golfbanan med hotell är en annan populär aktivitet för turister.

Något annat som är populärt vintertid är att åka skidor på Lindbäcksstadion. Tänk på att packa ner varma kläder innan du beger dig hit. Lindbäcksstadion ligger ungefär en mil utanför Piteå centrum och är lätt att nå med bil – eller om det är riktigt snöigt – skoter.

Pensionatet

Pensionatet är ett charmigt boende med en fin utsikt över staden. Miljön omkring är lugn och tyst, men trots det ligger Piteå busstation knappt en kilometer bort. Rummen är funktionellt och yteffektivt möblerade, dit du kan komma för att slappna av och varva ner ordentligt efter en händelsefylld dag.

Piteå Stadshotell

Stadshotellet ligger bara fem minuter bort från busstationen, till fots. Hotellet är bland annat uppskattat för sin mat. Här finns flera restauranger dit gästerna kan gå om de inte äter ute i staden någonstans. Andra fördelar är att det finns gratis parkering och en relaxavdelning med både bastu och bubbelpool.

KUST Hotell & Spa

KUST hotell & Spa ligger ungefär en och en halv kilometer bort från Piteå busstation. Precis som namnet antyder finns här ett stort fokus på relax och spa. Till exempel finns ett hälsocenter, ett spa och en utomhuspool. WIFI:et här är gratis och massagebehandlingar kan bokas.

Hotel Bishops Arms

Hotel Bishop arms öppnade under våren 2015 och är således ett av de nyare hotellen i staden. Det är beläget vid Storgatan, som är huvudgatan i Piteå. Härifrån ligger busstationen bara 650 meter bort. Förutom en populär restaurang finns här puben Bishops Arms. Wi-fi är gratis.

Piteå Golfhotell

Piteå Golfhotell är – precis som namnet antyder – ett hotell för den som gillar att spela golf. Det ligger precis vid Piteås golfbana, vilket är ungefär 2 kilometer från de centrala delarna av staden. Förutom en härlig restaurang finns här också möjligheter till att grilla. Wi-fi och parkering är gratis.